Dejiny filozofie človeka - Šlosiar, Ján (Belianum - Vydavateľstvo UMB, 2013)
Cieľom práce je predstaviť človeka v dynamike meniacich sa spoločensko-kultúrnych podmienok, v ktorých sa chronologicky reflektuje historický obraz človeka v gréckej a stredovekej filozofii, v období humanizmu a renesancie, novovekej, voluntaristickej, vitalistickej, existenciálnej, personalistickej filozofii a filozofickej antropológii.