Kým nás dieťa nerozdelí - Falťanová, Kristína slovenská autorka 1984; Mittaš, Marek slovenský autor 24. január 1984 (Evitovky, 2015)
Ozajstná láska nepozná prekážky. Znesie všetko. Naozaj? Majú jeden druhého. Eliška a Dalibor. Nezávislá dvojica, ktorá miluje život. Sú pre seba dokonale stvorení. Nemajú radi okázalosti, dokonca aj manželský sľub zložili po svojom. Každý, kto ich pozná, vie, že napriek talianskej náture vo vzťahu je láska ich chlebom každodenným. Zdá sa, že nič na svete im nechýba. Vlastne... Niečo by tu možno predsa len bolo. Dieťa! Malé, voňavé, ružové... Vysnívaný uzlíček šťastia. Tá pomyselná častica, ktorou sa kruh uzavrie. Ale čo ak práve snaha o kompletnú rodinu zmetie vo vzťahu zaužívanú harmóniu ako lavína? Prečítajte si skutočný príbeh z pohľadu muža a ženy, o tom, že počať vytúženého potomka vôbec nemusí byť také jednoduché.