S dušou Japonky 2. - Ogino, Denisa slovenská autorka; Kopcsányiová, Katarína (MERIDIANO-press, s.r.o. Košice, 2015)
Skutočný príbeh Denisy Ogino, ktorý zaujal tisíce čitateľov
prostredníctvom románu Sushi v dushi, pokračuje. Keď japonský sen
vystrieda tvrdá slovenská realita, Denisa okamžite pochopí, že musí
čeliť novým začiatkom. Na svoj neľahký boj o pol vrecka ryže na každý
deň a vidinu lepšieho detstva pre syna Justina zostáva úplne sama a
bez prostriedkov, zato vyzbrojená skúsenosťami a zručnosťami z
milovaného Japonska. Jej príbeh je príbehom o ľudskej sile,
precitnutiach a podobách lásky. Ale aj o odkrývaní kultúry neznámej
krajiny, do ktorej sa čitateľ nenásilne vnorí už pri prvých riadkoch.
Ako si hrdinka s výzvami osudu poradí, čím všetkým si musí prejsť a či
nájde to svoje vysnívané šťastie pre oboch, sa dočítate v podmanivom,
mierne exotickom a takmer romantickom románe S dušou Japonky.
Keywords: Sushi v dushi; slovenská literatúra; o ženách; skutočný príbeh; biografické romány; súčasná slovenská autorka