Kamil a Emil na cestách - Noskajová, Katarína; Rajčák, Peter (Nadácia Pontis, 2016)
Stostranová knižka sprostredkúva najdôležitejšie informácie z dopravnej výchovy. Obsahuje tiež úlohy, ktoré pomôžu žiakom a učiteľom zopakovať si konkrétnu tému. Súčasťou knižky je aj záverečný kvíz, ktorého víťazi získajú pre seba, všetkých svojich spolužiakov aj triedneho učiteľa cestný bicykel. Knižka "Kamil a Emil na cestách" je primárne určená pre žiakov druhého a tretieho ročníka základných škôl, vedomosti o dopravnej výchove z nej však môžu čerpať aj mladšie či staršie deti.