Aristokratka na koni. 3. - Boček, Evžen český kastelán a autor 6. októbra 1966 (Druhé město, 2016)
Problémy s modrou krví a rodinným sídlem doslova v Kostce. "Nejchudší zámek v Čechách" zůstává věrný svému označení, a tak tu hraběcí rodinka ani personál rozhodně nemají ustláno na růžích. Místo davů návštěvníků se na zámku kupí neproplacené faktury za vodu a hrozí, že záhy bude největší atrakcí každodenní koupel obyvatel zámku v kašně s dešťovkou. Chce to nějaký nápadů Skvělým řešením se zdá být projekt, v němž se mladá aristokratka Marie III. před zraky návštěvníků chystá, po vzoru svých předchůdkyň, předčasně zemřít. Smrt by mohla přitáhnout senzacechtivé turisty, bulvární tisk jim udělá reklamuů a budou mít vyhráno. Jenomže všechno je opět jinak - projekt s aristokratkou v rakvi je mrtvý. A zabil ho kníže Schwarzenberg. Nikdy ale není tak zle, aby nemohlo být hůř.