Bitka pri Kadeši. 3/3 - Jacq, Christian francúzsk autor, archeológ a egyptológ 28. apríla 1947 (Motýľ, 1998)
Egyptská ríša je pretkaná špionážnou sieťou a zdá sa, že obávaná vojna s Chetitmi je nevyhnutná. Ale Ramzesa navyše sužuje súkromný žiaľ - jeho kráľovská manželka Nefertari sa stala obeťou čiernej mágie a chradne. Faraón sa rozhodne predovšetkým nájsť božský kameň, ktorý jediný môže kráľovnú zachrániť. Potom sa však začne pripravovať na rozhodujúcu bitku, aby zabránil barbarom zničiť egyptskú civilizáciu. Ako sa zachovajú egyptskí vojaci zoči-voči ukrutnému nepriateľovi? Ozve sa Ramzesov božský otec na jeho zúfalé volanie?