Znesvätená hrobka. 2. - Petrie, John francúzsky autor (Motýľ, 2000)
Faraóna Amenofida potešila očakávaná záplava, ktorá potvrdila jeho postavenie pána Egypta, ale vnútorných nepriateľov ríše to nijako nezastrašilo. Zopár ich síce zahynulo, lenže telo hlavného vinníka sa zatiaľ nenašlo a pisár Amenhotep znepokojene hľadá ďalšie dôkazy, ktoré by ho doviedli na stopu sprisahancov.