Věčný plamen - Levin, Daniel švajčiarsko-americký autor 1963 (Domino, 2011)
Řím. V dutině antického sloupu nalezli archeologové mumifikované tělo mladé ženy, jejíž záhadné tetování odkazuje hluboko do starověku. Jeruzalém. Pod Skalním chrámem, přímo v lokalitě, kterou tři světová náboženství považují za nejposvátnější místo, probíhají nezákonné vykopávky. Mohly by spolu tyto dvě události souviset? Ve stejné době přijíždí do Říma mladý americký právník Jonathan Marcus. Kdysi zde studoval klasickou historii, ale slibnou kariéru musel nedobrovolně opustit, přesto dnes patří k nejvyhledávanějším konzultantům mezi obchodníky s uměním. Má pro svého zákazníka prozkoumat fragmenty starověké kamenné mapy, ale při práci narazí na nečekaný objev: do kamene kdysi někdo vytesal tajné poselství. Vzkaz z dávných věků mu připomene zmařenou kariéru a osloví ho natolik, že se vydá na nebezpečnou pouť, aby objevil předmět, po němž dvě tisíciletí prahly nejmocnější říše světa. V labyrintu pod římským Koloseem i ve starověkých tunelech biblického Jeruzaléma postupně nalézá stopy starověké špionážní sítě,