Cestoviny - kolektív autorov (Perfekt, a.s, 2014)
Cestoviny varili naše mamy, babičky a prababičky od nepamäti. Tajomstvo prípravy typických jedál, ako sú halušky, pirohy, fliačky, rôzne druhy domácich rezancov sa dedilo a odovzdávalo nasledujúcim generáciám. V súčasnosti ich môžeme kúpiť v bežných obchodoch, ale aj v špecializovaných predajniach. Mnohí však ani dnes nedajú dopustiť na tradičnú prípravu domácej cestoviny. V tejto knihe nájdete takmer 400 receptov, ktoré dokážu uvariť aj začiatočníci, niektoré však prekvapia aj skúsené gazdinky. Venujeme sa v nej najprv slovenským cestovinám, ktoré si môžete vyrobiť aj sami a ochutiť našimi tradičnými pochutinami. Samostatná kapitola patrí talianskym cestovinám, ktoré majú bohatú minulosť a surovinový repertoár na skombinovanie chutí. Na záver ponúkame niekoľko receptov z čínskej kuchyne ľ sú výnimočné jedlami z rezancov, ale aj zo severoafrickej kuchyne, v ktorej je lahôdkou už aj u nás obľúbený kuskus. Ako bonus k týmto jednoduchým, pestrým jedlám sme pridali tipy na chutné nátierky.