Medicína a náboženstvo - Rehák, Alexander (Eko-konzult, 2006)
Už samotná história kresťanstva je poznačená nepriateľstvom proti vede a teda aj proti medicíne. Pretrváva takýto napätý pomer doteraz? Aké sú jeho prejavy? Akú stratégiu používajú apologéti náboženstva, aby prenikali do medicíny a zasahovali do jej moderného rozvoja? Sú obranné mechanizmy dostatočné? Toto sú otázky nášho každodenného života, na ktoré nevdojak narazí takmer každý aspoň príležitostne.