Päťka na Záhadnej planine 13. - Blytonová, Enid; Klenková, Mária (Egmont Neografia Bratislava, 1995)
Prečo kočovníci tak radi chodia na Záhadnú planinu ? Zvedavá Slávna päťka ide v ich stopách, no keď sa na planinu privalí hustá hmla od mora, všetci by najradšej boli na míle ďaleko...
Keywords: Slávna päťka; anglická literatúra; literatúra pre deti; dobrodružné príbehy; príbehy o deťoch; pre čitateľov od 9 rokov