Návrat k Dakotom. 4. - Welskopfová-Henrichová, Liselotte nemecká autorka 15. septembra 1901 - 16. júna 1979 (Východoslovenské vydavateľstvo, 1992)
Dobrodružný román, štvrtý diel voľnej románovej ságy Synovia Veľkej Medvedice z prostredia divokého západu. Môžete sledovať rozhodovanie indiánskeho chlapca Harku, na čiu stranu sa pridať: k belochom, alebo k Indiánom? Harka sa snaží spojiť znepriatelené kmene do boja proti spoločnému nepriateľovi, ale zároveň si uvedomuje, že starý spôsob života založený len na love bizónov sa končí, a preto uvažuje o inej perspektíve života Indiánov...