Konkláve - Harris, Robert anglický autor 7. marca 1957; Chovanová, Tamara (Bratislava SLOVART, spol. s r. o., 2017)
Pápež zomrel. Za zamknutými dverami Sixtínskej kaplnky stoosemnásť kardinálov z celého sveta hlasuje v najprísnejšie strážených voľbách. Stoosemnásť svätých mužov, ktorí majú nielen svoje vlastné ambície, ale aj rivalov. O sedemdesiatdva hodín sa jeden z nich stane hlavou katolíckej cirkvi a jednou z najvplyvnejším a najmocnejších osobností na svete. Robert Harris napísal svetové bestsellery Dôstojník a špión, Enigma, Duch alebo Index strachu. Na motívy niektorých jeho románov boli nakrútené úspešné filmy a jeho diela boli preložené do vyše tridsiatich jazykov.
Keywords: anglická literatúra; z cirkevného prostredia; triler