Západné Tatry - Kováč, Blažej; Kollár, Daniel (Bratislava Dajama, 2008)
Obsah tvoria najzaujímavejšie pešie trasy s niektorými podrobnejšie spracovanými turistickými cieľmi. Nechýba výškový profil, charakteristika náročnosti a časový rozvrh, ktoré vo väčšine prípadov dopĺňa fotografia typickej scenérie. Na záver je zaradený register najvýznamnejších turistických bodov a praktické informácie.
Keywords: S batohom po Slovensku; slovenská literatúra; regionálna geografia; pešia turistika; Slovensko; Vysoké Tatry -- Západné Tatry; turistický sprievodca