Ako si zostaviť rodokmeň Spoznajte históriu svojho rodu - Snopek, Juraj; Tettinger, Marek; Snopek, Juraj; Tettinger, Marek (IKAR, a. s. Bratislava, 2017)
Viete, kto boli vaši predkovia? Kde a ako žili a či vám v žilách nekoluje modrá krv? Alebo len radi riešite rôzne záhady a máte chuť odhaliť nejaké skryté tajomstvo z minulosti svojho rodu? Ak ste aspoň na jednu z týchto otázok odpovedali kladne, je správne, že v rukách držíte práve túto knihu.
Táto praktická príručka je určená všetkým záujemcom o genealógiu a rodinnú históriu. Okrem teoretických základov v nej nájdete praktické informácie, ako začať pátrať v rodine, ako bádať v matrikách, ale aj to, ako využiť ďalšie užitočné zdroje ľ súpisy, urbáre a sčítania obyvateľstva či stále viac informácií dostupných na internete.
Na praktickom príklade konkrétnej rodiny spoznáte základné postupy pri bádaní i to, ako písať rodinnú kroniku. Dozviete sa, kto bol kto na dedine a v meste či ako vyzerala vojenská služba našich predkov.
V prílohe nájdete slovníkovú časť s prekladom z latinčiny a maďarčiny rozdelenú na tematické celky.
Keywords: genealógia; rody; rodinné vzťahy