Napriek všetkému žiť je úžasné - Tekelyová, Emma slovenská autorka, moderátorka, redaktorka a scenáristka 1953- (Bratislava IKAR, a. s., 2003)
Po tituloch Byť ženou je úžasné (Platinová kniha - predaj 42 000 výtlačkov) a Byť milovaná je úžasné (Zlatá kniha ľ predaj 32 000 výtlačkov) autorka ponúka tretí. Aj v tejto knihe má, predovšetkým ženám, čo povedať. Analyzuje ľudské osudy z hľadiska modernej filozofie, vlastnej skúsenosti, ale i dávnych povier a tradícií. Jej viera v silu a nádej pre človeka je neotrasiteľná: Napriek všetkému - Žiť je úžasné! Emma Tekelyová nezabúda ani na pravidlo, ktoré rád zdôrazňoval už A.P. Čechov: Človek má byť pekný nielen dušou, ale i svojím zovňajškom. Každá z nás sa môže stať osobnosťou, život je naozaj jedinečný a neopakovateľný dar.
Keywords: slovenská literatúra; žena; životná harmónia; životný štýl; osobnosť -- vývin; súčasná slovenská autorka; populárno-náučné publikácie