Stratená rieka - Grey, Zane americký autor 31. januára 1872 - 23. októbra 1939 (Smena, 1970)
Dobrodružný príbeh s milostnou zápletkou o lovcovi divokých koní, ktorý chce získať svoju vyvolenú a stať sa rančerom.