Analytická psychologie - Jung, C. G. švajčiarsky lekár, psychiater a psychoterapeut 26. júl 1875 - 6. jún 1961 (Academia, 1993)
Táto kniha prináša veľké množstvo informácií z oblasti analytickej psychológie. Je delená do piatich častí, je to päť prednášok a po každej prednáške je rozvinutá diskusia. Vďačíme za ne prof. Jungovi, ktorý ale upozorňuje, že je to len minimum z jeho práce. Naozaj je to veľmi málo na utvorenie si celistvejšieho názoru na jeho dielo a orientáciu v psychoanalýze. V prvých prednáškach sa zaoberá vedomím a okolím osobnosti. Postupne sa prepracováva k nevedomiu a kolektívnemu nevedomiu (podla mňa to má určite niečo "do seba"). Ostatné prednášky sú o výklade snov a práci psychoterapeutov.