Láska na prvý klik - Rowellová, Rainbow americká autorka 24. februára 1973; Ghaniová, Diana (Bratislava IKAR, a. s., 2017)
Kamarátky a kolegyne Beth Fremontová a Jennifer Scribnerová-Snyderová vedia, že im niekto číta maily. (V redakcii to nie je tajomstvo. Také sú firemné pravidlá.) Napriek tomu si však v pracovnom čase ustavične posielajú vtipné odkazy a rozoberajú svoje osobné životy.
Lincoln OĺNeill by sa nikdy neuchádzal o zamestnanie v redakcii, keby v inzeráte stálo: "Hľadáme človeka, ktorý bude druhým čítať maily." V inzeráte sa spomínala pozícia špecialistu na internetovú bezpečnosť. Predstavoval si, že sa bude starať o počítače a chrániť noviny pred útokmi nebezpečných hackerov, nie posielať upozornenia zakaždým, keď niektorý zamestnanec pošle kolegovi za vedľajším stolom sprostý vtip.
Lincoln vie, že by mal aj Beth a Jennifer poslať upozornenie, ale neurobí to, lebo ich vzájomná komunikácia je veľmi zábavná ľ a ide v nej dokonca oňho! No keď si uvedomí, že k jednej z nich začína cítiť viac, už je prineskoro na to, aby vyšiel s farbou von.
Veď čo by jej povedal?
Keywords: americká literatúra; spoločenské romány; príbehy o láske