Svet prírodných antibiotík - Jonáš, Josef; Kuchař, Jiří (NOXI s.r.o, 2017)
Rastlinné antibiotiká, ktoré sa v prírodnej medicíne používajú už od staroveku, veľmi často pôsobia súčasne proti vírusom, baktériám aj plesni a disponujú komplexnými mechanizmami, ktoré znemožňujú vznik rezistencii. Navyše celkovo posilňujú imunitu, čo je ich nespornou výhodou oproti syntetickým antibiotikám.