Bronzový kľúč 3. - Blacková, Holly; Clareová, Cassandra americká autorka 27. júla 1973; Jedinák, Michal (Slovart s.r.o. Bratislava, 2018)
Cassandra Clare a Holly Black sú najlepšie kamarátky, hviezdy svetovej fantasy a megafanúšičky Harryho Pottera. Pre svojho obľúbeného hrdinu by si však priali iný koniec, a tak sa rozhodli napísať vlastnú sériu o mladom čarodejníkovi a jeho dobrodružstvách na čarodejníckej škole.
Call, Tamara a Aaron by sa mali sústrediť na náročné testy a čarodejnícke skúšky. No po náhlej smrti jedného spolužiaka sa musia vydať po stope hrozivého zla. Niekto totiž oslobodil beštiu, čo mala ostať spútaná hlboko v školských žalároch. Call a jeho kamoši zisťujú, že mágia dokáže byť taká dobrá ako čarodejníci, ktorí ju používajú. No ak ju včas nezastavia, napácha v nesprávnych rukách nepredstaviteľné škody. Na čarodejníckej škole sa totiž môže prihodiť čokoľvek dobré i zlé a jediný spôsob, ako odhaliť pravdu, je riskovať úplne všetko
Keywords: americká literatúra; literatúra pre deti; sci - fi; fantastické príbehy; čarodejnice; pre čitateľov od 11 rokov; Magistérium