J.M.W. Turner - Padbergová, Martina (Slovart s.r.o, 2017)
William Turner bol nielen plachý a trochu výstredný samotár, ale aj mimoriadne produktívny umelec, ktorý sa rýchlo stal jedným z najúspešnejších anglických maliarov krajiniek a morských scenérií. Hoci počas svojho života bol slávny len v rodnej Veľkej Británii, dnes je uctievaný ako výnimočný talent, ktorému sa vo svojej tvorbe podarilo spojiť prvky romantizmu a impresionizmu.