Malá Fatra - Podolák, Peter (S batohom po Slovensku, 2008)
Turistickí sprievodcovia z edície S batohom po Slovensku sú určení najmä turistom, ktorí uprednostňujú pešiu turistiku. Okrem opisov základných trás v sprievodcovi možno nájsť aj výrezy panoramatických máp s priebehom jednotlivých trás. Samozrejme nechýba ich výškový profil, charakteristika náročnosti a časový rozvrh, ktoré zvyčajne dopĺňa fotografia typickej scenérie. Súčasťou sprievodcu sú aj všeobecné informácie, základná charakteristika prírodných pomerov a opis východísk na túry. Nechýbajú ani register najvýznamnejších turistických bodov a praktické informácie.