Posvátná kráva Indické dobrodružství - Macdonaldová, Sarah; Havlík, Tomáš (MOTTO Praha, 2013)
Když Sarah Macdonaldová opouštěla koncem osmdesátých let po několikaměsíčním pobytu Indii, zapřísahala se, že se už do téhle země nikdy nevrátí. O jedenáct let později však znovu přijíždí do Dillí za svým snoubencem. Odlet do nejšpinavějšího města na světě bere jako oběť, kterou musí přinést své lásce. Krátce po příjezdu Sarah těžce onemocní a bojuje o život. I po rekonvalescenci ji stále pronásledují otázky, které si kladla tváří v tvář hrozící smrti: Jak je to vlastně s lidskou smrtelností?
Keywords: regionálna geografia; Ázia; India; kultúrne tradície; cestopisy