Kúpte si družičku! - Wilsonová, Jacqueline britská autorka 17. decembra 1945; Sharratt, Nick; Greerová, Soňa (Slovart s.r.o. Bratislava, 2018)
Hlavná hrdinka knihy obľúbenej autorky Jacqueline Wilsonovej Tilly je sklamaná, keď zistí, že jej kamoška Tidy ide na svadbu za družičku. Presne o tom totiž dennodenne sníva ona - Tilly. Zas a znova si predstavuje, ako v nádherných družičkovských šatách kráča k oltáru za mamou na svadbe svojich rodičov. No táto možnosť, žiaľ, veľmi nádejne nevyzerá. Rozhodne sa preto vziať osud do vlastných rúk. Do výkladu miestneho obchodu vylepí inzerát, v ktorom ponúka svoje družičkovské služby. Aké je jej prekvapenie, keď si ju už čoskoro chce niekto najať?
Keywords: anglická literatúra; literatúra pre deti; príbehy o deťoch; pre čitateľov od 7 rokov