Tatrínski orli - Vranská Rojková, Iva (Vydavateľstvo Spolku slovenských spisovateľov, 2018)
Vydavateľstvo Spolku slovenských spisovateľov k 200. výročiu narodenia Jozefa M. Hurbana vydalo knihu pre staršie deti, ktorá má vekovej generácii 12-16-ročných vhodným spôsobom priblížiť život a dielo tohto velikána, ako aj ostatných štúrovcov. Kniha Ivy Vranskej Rojkovej Tatrínski orli pritom voľne nadväzuje na podobne koncipovanú autorkinu knihu Konštantínov sokol, ktorá sa týkala cyrilo-metodského obdobia.