Záhadné miesta. 1. - Lacika, Ján vedecký pracovník Geografického ústavu SAV v Bratislave 1956 (Po Slovensku, 2018)
Slovensko ponúka priehrštie najrôznejších tajomstiev a záhad. Nie náhodou preto vznikla kniha Záhadné miesta, ktorá sa venuje tajomným javom, udalostiam či osobnostiam členeným podľa jednotlivých slovenských regiónov. "Chceli by sme čitateľovi predstaviť rozličné prírodné fenomény vymyČkajúce sa normálnemu laickému chápaniu či predostrieť rôzne rozporuplné historické témy", hovorí autor knihy Ján Lacika.