Dějiny Ruska v datech - Pečenka, Marek; Litera, Bohuslav (Dokořán, 2011)
Kniha prináša stručné a prehľadné dejiny Ruska od Kyjevskej Rusi po súčasnosť. Hlavný dôraz kladie na politické dejiny, bokom však nezostáva ani oblasť kultúry a hospodárstva. Vlastná chronológia jednotlivých období je vždy doplnená úvodným zhrnutím, tabuľkami a krátkymi medailónikmi venovanými dôležitým či zaujímavým témam. Vhodná príručka pre záujemcov o dejiny regiónu.