Dějiny Ruska v datech - Pečenka, Marek; Litera, Bohuslav (Dokořán Praha, 2011)
Kniha prináša stručné a prehľadné dejiny Ruska od Kyjevskej Rusi po súčasnosť. Hlavný dôraz kladie na politické dejiny, bokom však nezostáva ani oblasť kultúry a hospodárstva. Vlastná chronológia jednotlivých období je vždy doplnená úvodným zhrnutím, tabuľkami a krátkymi medailónikmi venovanými dôležitým či zaujímavým témam. Vhodná príručka pre záujemcov o dejiny regiónu.
Keywords: česká literatúra; VOSR -- 1917; veľká vlastenecká vojna -- 1941-1945; stalinizmus; perestrojka -- Gorbačovove reformy; Rusko -- dejiny -- 882 - 2010; Kyjevská Rus -- v roku 1240 zanikla -- 9.-12. storočie; Zväz sovietskych socialistických republík -- 1922 – 1991; odborné publikácie