Nevyspytateľný. 2. - Crouch, Blake americký autor 15. októbra 1978 (Zelený kocúr, 2017)
VITAJTE VO WAYWARD PINES, POČET OBYVATEĽOV 461. Ukryté v údolí ohraničenom nebotyčnými horami je idylické mestečko novodobou rajskou záhradou... až na elektrický plot a ostnatý drôt, neprestajný, každodenný dohľad ostreľovačov a neúprosné monitorovanie každého slova i gesta. Ani jeden zo 461 obyvateľov netuší, ako sa tu ocitol. Nariadili im, kde majú pracovať. Kde majú žiť. Za koho sa vydať či s kým sa oženiť. Niektorí veria, že sú mŕtvi a že toto je život po živote. Iní si myslia, že sú zavretí v experimentálnom väzení. Každý z nich tajne sníva o úteku, ale tých pár, ktorí sa o to pokúsili, sa presvedčilo o hrôze. Ethan Burke videl svet ukrytý za plotom. Je šerifom a jedným z tých, ktorí poznajú pravdu - Wayward Pines nie je len obyčajným mestečkom uprostred nebotyčných hôr. A to, čo leží na druhej strane plota, je svetom akoby z nočnej mory horšej ako akákoľvek predtucha.