Posledné mesto. 3. - Crouch, Blake americký autor 15. októbra 1978 (Zelený kocúr, 2017)
VITAJTE VO WAYWARD PINES, V POSLEDNOM MESTE NA ZEMI. Nie je to ani mesiac, čo agent tajnej služby Ethan Burke pricestoval do zdanlivo idylického mestečka Wayward Pines v štáte Idaho. Obyvateľom naprogramujú život. Vyberú im, s kým a kde žiť. Určia, kde pracovať. V škole deťom vtĺkajú do hlavy, že zakladateľ mesta David Pilcher je boh. Nikto nesmie odísť. Dokonca i myšlienka na odchod znamená smrť. Šerif Ethan Burke objavil ohromujúce tajomstvo o tom, čo sa nachádza za elektrickým plotom obklopujúcim mestečko Wayward Pines, a chráni ho pred desivým svetom za ním. Je to tajomstvo, ktoré drží všetkých obyvateľov pod kontrolou jedného blázna a armády jeho prívržencov. Je to tajomstvo, ktoré sa chystá spoza plota vtrhnúť a vyhladiť i posledný, krehký pozostatok ľudstva. Záver trilógie Mestečko Wayward Pines vás doslova prilepí k románu od prvej až po poslednú stranu.