Ľadová princezná. 1. - Läckbergová, Camilla švédska autorka 30. augusta 1974 (Slovart s.r.o, 2018)
Patrik Hedström a jeho kolegovia na tanumhedskej policajnej stanici vyšetrujú nový prípad. Do Fjällbacky sa vrátilo zlo. Zo statku za mestečkom zmizla štvorročná Linnea a obyvatelia Fjällbacky si spomenuli na starú tragédiu. Z toho istého miesta pred tridsiatimi rokmi zmizlo dievčatko, ktoré neskôr našli mŕtve. Zo zločinu vtedy obvinili dve trinásťročné dievčatá, tie sa však pre svoj nízky vek vyhli väzeniu. Je to naozaj náhoda, že Linnea sa stratila v čase, keď sa jedno z obvinených dievčat, v súčasnosti už svetoznáma herečka Marie Wallová, vrátilo do Fjällbacky? Vyšetrovanie rozjatruje mnoho starých rán, začína sa lov na páchateľa a strach obyvateľov pred neznámym má fatálne následky.