Pavúčie kosti. 13. - Reichsová, Kathy americká antropologička, autorka 7. júla 1948 (Slovart s.r.o, 2018)
Ďalší prípad najznámejšej forenznej antropologičky Temperance Brennanovej. Johna Loweryho vyhlásili za mŕtveho v roku 1968. Podľa záznamov zahynul pri páde helikoptéry vo Vietname a jeho telo pochovali v Severnej Karolíne. O štyridsať rokov neskôr zavolajú Tempe Brennanovú k mŕtvole muža zabaleného v igelitovej fólii, ktorú vytiahli z rybníka na juhu Québecu. Krátko nato obeť identifikujú ako Johna Loweryho. Ako mohol jeden človek umrieť dvakrát? A ako sa telo amerického vojaka dostalo do Kanady? Tempe sa vydáva do Severnej Karolíny, aby exhumovala a preskúmala zvyšky tela uložené v Loweryho hrobe. Čoskoro sa objavia ďalšie ostatky a pri nich Loweryho identifikačná známka. Tri telá, jedno meno. Ktoré z nich skutočne patrí Johnovi Lowerymu?