Temné miesta - Flynnová, Gillian americká autorka 24. februára 1971 (Tatran, 2015)
Gillian Flynnová je fascinujúca rozprávačka, má prirodzený zmysel pre stupňovanie napätia. V Temných miestach citlivo mixuje psychológiu postáv s ľudskou zvrátenosťou. Libby Dayová mala sedem rokov, keď jej matku a dve sestry zavraždili pri "satanskom rituáli" v Kinnakee v štáte Kansas. Prežila - a vo svedeckej výpovedi označila ako páchateľa svojho pätnásťročného brata Bena. O dvadsaťpäť rokov neskôr ju vypátra Vražedný klub - tajné spoločenstvo posadnuté slávnymi zločinmi - a začne z nej vyťahovať podrobnosti. Dúfajú, že objavia dôkaz, na základe ktorého by Ben získal slobodu. Libby zasa dúfa, že využije masakru svojej rodiny, aby si trochu prilepšila. Rozhodne sa spojiť s ľuďmi, ktorí v nej mohli hrať nejakú úlohu, a podávať členom klubu informácie za finančnú odmenu. Ako sa presúva z podradných striptízových klubov do spustnutých oklahomských turistických miest či na vidiek, vychádza najavo ohromujúca pravda a Libby sa ocitne tam, kde začala - na úteku pred vrahom. Dômyselne zosnovaná zápletka v Temných miestach poteší každého milovníka kvalitného trileru - ale rovnaký pôžitok mu prinesie aj Flynnovej próza, neľútostná, drsná a výbojná. Strhujúci hrôzostrašný príbeh od autorky, ktorá vie, ako na to.