Encyklopedie válečných lodí - Jackson, Robert; Tůma, Petr (Naše vojsko, 2015)
Encyklopedie válečných lodí čtenáře seznamuje se základními druhy válečných plavidel, bitevními loděmi 2. světové války počínaje a jadernými ponorkami s nákladem balistických střel konče. Představuje více než 300 typů bitevních lodí, křižníků, letadlových lodí, ponorek, torpédoborců, fregat, vyloďovacích plavidel a útočných plavidel a je bohatě ilustrována autentickými fotografiemi, přesnými barevnými kresbami a technickými schématy. Kniha je určena všem zájemcům o problematiku válečných lodí.