Biochémia - Čurda, Marián; Vavra, Martin; Masterová, Valéria (Rokus, 2016)
Učebnica biochémia je v súčasnosti najnovší titul z oblasti biochémie, ktorý podáva ucelený pohľad na odbor, s ktorým sa stretávame každý deň - keďže i my sami sme akési "továrne". Učebnica je koncipovaná netradične, na základe centrálnej dogmy molekulárnej biológie, podáva informácie v jednoduchej podobe pochopiteľnej i pre laikov, no zároveň je svojím rozsahom a terminológiou odborná. Kniha pochádza z "pera" autorov, ktorí majú dlhoročné skúsenosti z výukou biochémie pre všetky typy škôl.