Diamantový dvor. 1. - Meadová, Richelle americká autorka 12. novembra 1976 (SLOVART, spol. s r. o., 2016)
Podľahnite čaru prepychových palácov a nekonečného bohatstva v príbehu mladej šľachtičnej Adelaide, ktorá sa musí vydávať za slúžku, aby unikla vopred dohodnutému manželstvu. Ak to však chce dokázať, musí vstúpiť na Diamantový dvor, čo však nie je len obyčajná škola, kde sa mladé chudobné dievčatá učia spôsobom vysokopostavených dám, ktorým sú súdení bohatí a mocní manželia. Adelaide vo svojej príprave, samozrejme, exceluje, a dokonca sa jej podarí pred všetkými utajiť svoj skutočný pôvod. Pred všetkými, až na Cedrica, syna zámožného majiteľa Diamantového dvora. Aj Cedric však skrýva mnohé tajomstvá. No potom Adelaide padne do oka mocnému guvernérovi a hrozí, že Cedricove a Adelaidine tajomstvá vyplávajú vo svetle ich vzájomnej príťažlivosti na povrch. Ak podľahnú láske, hrozí im škandál obrovských rozmerov, poškvrnenie povesti Diamantového dvora a zaľúbencov čaká život vydedencov kdesi na kraji obývaného sveta...