Japonský milenec - Allendeová, Isabel čilská autorka, žurnalistka a politička 2. augusta 1942 (SLOVART, spol. s r. o., 2018)
Významná a obľúbená čilská spisovateľka Isabel Allende prichádza v románe Japonský milenec opäť s farbisto podanou rodinnou ságou, ktorá sa tentoraz odohráva v scenérii kalifornského San Francisca. Majstrovské a čitateľsky príťažlivé rozprávanie autorky svetoznámeho Domu duchov rozvíja príbeh ženy na prahu staroby, ktorá sa v spomienkach na svoju životnú púť dotýka mnohých známych i menej známych historických udalostí 20. storočia. Príbeh lásky medzi svojráznou Almou Belascovou a citlivým japonským záhradníkom Ičimeim vedie čitateľa rôznymi cestami, ktorými sa uberali dejiny od 2. svetovej vojny až podnes.