Sépiový portrét - Allendeová, Isabel čilská autorka, žurnalistka a politička 2. augusta 1942 (SLOVART, spol. s r. o., 2018)
Aurora del Valle sa musí vyrovnať so zradou milovaného muža a vzoprieť sa hroziacej samote. Rozhodne sa rozlúštiť záhadu svojej minulosti, ktorá sa jej vymazala z pamäti pri šoku, čo utrpela v detstve. Dej románu sa odohráva koncom 19. storočia na pozadí vzrušujúcich udalostí čilských dejín a spája osudy hrdinov knihy Dcéra šťasteny s protagonistami Allendeovej slávneho románu Dom duchov.