Leah mimo rytmu - Albertalliová, Becky americká autorka 17. novembra 1982; Cingelová, Ivana (SLOVART, spol. s r. o., 2018)
Leah Burkeová je cool bubeníčka, majsterka v tom, ako byť vždy nad vecou, a najlepšia kamoška Simona Spiera z bestsellerovej knihy Ja,Simon... proti pravidlám Homo sapiens. V ďalšom románe od Becky Albertalli sa dostáva do centra diania, aby rozohrala svoj part v príbehu o prvej láske a strastiach aj slastiach maturitného ročníka. Keď ide o bubnovanie, Leah nemá problém udržať rytmus, čo sa jej v skutočnom živote veľmi nedarí. Dokonca aj vo svojej partii tak trochu vyčnieva - ako jediné dieťa slobodnej matky to má rozhodne ťažšie ako jej priatelia. A hoci jej mama vie, že Leah je bisexuálka, nenazbierala ešte dosť odvahy, aby to povedala aj niektorému zo svojich kamošov. Dokonca ani Simonovi, ktorý už má coming out za sebou. Vzťahy v partii začínajú byť s blížiacimi sa maturitami a odchodom na vysokú školu poriadne napäté. Dlhoročné priateľstvo sa otriasa v základoch a pre Leah je čoraz ťažšie naladiť sa s nimi na rovnakú vlnovú dĺžku - najmä keď si uvedomí, že s jedným z nich by mohlo ísť o viac než len o kamarátstvo.