Príbeh včiel : 1. - Lundeová, Maja nórska autorka 30. júla 1975 (SLOVART, spol. s r. o., 2018)
Naše konanie v prítomnosti ovplyvňuje životy iných v budúcnosti... Provokujúci príbeh v tomto medzinárodnom bestselleri prepája rôzne časové línie, podobne ako svetoznámy Atlas mrakov. Venuje sa nielen vzťahom medzi rodičmi a deťmi, no tiež alarmujúcemu postoju civilizácie k prírode. Je naozaj osud ľudí nezvratne spojený s osudom včiel? Román Príbeh včiel vás prevedie pútavými príbehmi troch generácií včelárov, ktoré spočiatku navzájom zdanlivo nesúvisia, no postupne sa ich osudy prekvapivo spájajú: Anglicko, 1851. Melancholický biológ a obchodník s osivom William sníva o tom, že vyrobí úplne nový typ včelieho úľa. Ten môže priniesť slávu a uznanie jemu aj jeho deťom. USA, 2007. George chová včely v čase, keď mnohí včelári zaznamenávajú nevídaný úhyn včelstiev. Záchranu vidí v synovi Tomovi, ktorý má však celkom iné plány než pokračovať v otcových šľapajách. Čína, 2098. Tao je mladá matka, ktorá na úsvite dystopického 22. storočia ručne opeľuje ovocné stromy a má strach o svojho syna...