Zázračný meč Vikingov 6. - Lenk, Fabián; Kunertová, Almud; Dodoková, Zuzana (Verbarium, s.r.o. Bratislava, 2016)
Severná Európa, Hedeby, rok 965. Táto zelená krajina sľubuje bohatstvo pre všetkých. Detektívi v čase sa pomocou Tempusu prepravia do vikinskej osady Hedeby, ktorej obyvatelia čelia záhadným útokom. Sú ich dračie lode naozaj ohrozované mýtickými bytosťami, ako sú elfovia a trolovia? Vikinský vodca, Erik Červený získa zázračný meč boha Odina, aby ochránil a povzniesol svoj ľud. Je v moci zázračného meča ochrániť svojho majiteľa alebo ho naopak strhne do nebezpečenstva?
Keywords: Detektívi v čase; nemecká literatúra; literatúra pre deti; dobrodružné príbehy; príbehy o deťoch; kriminálne príbehy; pre čitateľov od 9 rokov