Faraónova kliatba. 10. - Lenk, Fabián (Verbarium, s.r.o, 2018)
Egypt, rok 1922. Nad Údolím kráľov sa skláňa večerné slnko, keď britský archeológ Howard Carter urobí objav storočia. Podarí sa mu nájsť legendárnu hrobku faraóna Tutanchamóna. Vzrušujúci nález však v sebe skrýva niekoľko záhad, ktoré musia detektívi v čase vyriešiť: Kto zanechal po sebe v prednej časti hrobky takú spúšť? Komu patrí odtlačok nohy na zemi? Antickým vykrádačom hrobiek, ako tvrdí Carter? Alebo niekomu inému?