Čo je cisárovo, cisárovi Odvaha v politike a katolícke princípy v službe národa - Chaput, Charles J.; Hrubčo, Marek (Nadácia Antona Tunegu Bratislava, 2014)
Je pre mňa cťou napísať krátky predslov k slovenskému vydaniu knihy Čo je cisárovo, cisárovi. Hoci knihu som pôvodne písal pre americké publikum, kľúčové otázky, ktorými som sa v knihe zaoberal, platia všeobecne. Verím, že chvíle, ktoré čitatelia strávia pri tejto knihe, budú pre nich cennou skúsenosťou do budúcich verejných debát na Slovensku.
Charles J. Chaput
Keywords: náboženstvo a politika; kresťanstvo a politika; katolícka cirkev; štát a cirkev