Rómovia, Cigáni, kočovníci - Liégeois, Jean-Pierre (Charis spol. s r.o, 1997)
Táto kniha je určená predovšetkým na lepšie pochopenie Cigáňov a kočovníkov. Poukazuje na bohatstvo ich kultúry a životného štýlu a hlboké korene ich identity ako aj na spôsoby zaobchádzania, ktoré museli v priebehu dejín trpieť.