Latinčina pre gymnáziá - Špaňár, Július; Kettner, Emanuel (SPN, 1993)
Z obsahu: Konjugácia, deklinácia, stupňovanie adjektív, futúrum slovies,atd... Kniha obsahuje XXV lekcií, literárnohistorický prehľad, rímsku umeleckú literatúru...