Labyrintem Íránu - Tureček, Břetislav (Knižní klub, 2013)
Kniha by na základě příběhů konkrétních lidí přibližuje život v Íránu, jeho politickou a společenskou situaci. Ukazuje světlé i stinné stránky země a na základě osobních zkušeností a kontaktů vysvětluje íránskou zahraniční politiku i spory Íránu s okolním světem. Kniha uvádí řadu málo známých informací o jedné z nejzajímavějších a nejvýznamnějších zemí současného politického světa a odhaluje pozoruhodné souvislosti.