Hannibal, pán slonov. 5. - Lenk, Fabián (Verbarium, s.r.o, 2015)
Alpy, rok 218 pred naším letopočtom. Kartáginský vojvodca Hannibal by rád ovládol Rím. Jeho armádu však pri prechode cez hory napadnú strašní vlčí ľudia. Obete si vyžiadajú aj tajomné útoky z vlastných radov. Zo sabotáže je zrazu podozrivý nielen Massinissa, veliteľ núbijských vojsk, ale aj Hannibalov brat Hasdrubal. Detektívom v čase sa nakoniec podarí odhaliť vodcu sprisahania a spolu s Hannibalovými oddielmi prekročia mohutné horské končiare.