Lovci prízrakov vo veľkom nebezpečenstve. 4. - Funkeová, Cornelia nemecká autorka pre deti 10. decembra 1958 (Slovart s.r.o, 2010)
Expertovi na prízraky Tomovi Tomskému hrozí nebezpečenstvo! Najprv sa zdá, že skúška na získanie Diplomu lovca duchov tretieho stupňa bude s pomocou Hedvigy Rascovicovej a prízraku Huga prebiehať celkom bezproblémovo. No strašidelné javy v malej obci Močaristá začínajú byť čoraz hrozivejšie: domy sa pomaly prepadajú do bahna, pach potuchliny zamoruje ovzdušie a z hmly sa ozýva kvílenie, ktoré trhá uši. Pri stretnutí s Dvanástym poslom Toma prepadá hrozivé podozrenie...