Smaragdové more. 3. - Meadová, Richelle americká autorka 12. novembra 1976 (SLOVART, spol. s r. o., 2019)
Tamsin Wrightová je nezastaviteľná. Za každú cenu sa musí stať dievčaťom s najlepšími výsledkami, najohromujúcejším šatníkom a najlepšími vyhliadkami na získanie prominentného nápadníka v Novom svete. Jej cesta cez more však dopadne úplne inak, než plánovala, a tak Tamsin neostáva iné, len využiť všetko svoje odhodlanie, aby prežila krutú zimu severu a čo najskôr sa opäť pripojila k Diamantovému dvoru. Na svojej strastiplnej ceste za šťastím spoznáva nové kultúry a zvyky, aby si postupne uvedomila, že ani dôkladné štúdium vás nepripraví na všetko. Navyše musí odolávať narastajúcej príťažlivosti, ktorá by sa mohla postaviť do cesty jej jedinému cieľu. Záverečná časť dobrodružnej romantickej trilógie Diamantový dvor od bestsellerovej Richelle Mead konečne zodpovie jednu z kľúčových otázok celej trilógie - aké tajomstvo poháňa Tamsin, rozhodnutú bezpodmienečne zvíťaziť?